بیماری زونا چیست و راه درمان Fundamentals Explained
بیماری زونا چیست و راه درمان Fundamentals Explained
Blog Article
زونا ممکن است براساس ظاهر و انتشار مشخص بثورات زونا، قابل تشخیص توسط پزشک باشد. یک جوش دردناک و تاول زده شده که در درماتوم تعریف شده است، علامتی است که نشان دهنده زونا است. آزمایش خون یا آزمایشهای دیگری معمولاً لازم نیست. تشخیص زونا قبل از ظهور بثورات یا در موارد تبخال سینوس زوستر (زوستر بدون بثورات) میتواند چالش برانگیز باشد.
داروهای بدون نسخه ضد حساسیت، مانند دیفن هیدرامین (بنادریل) ممکن است به کاهش خارش موضعی کمک کند. از داروی کورتیکواستروئیدی مانند پردنیزون فقط در موارد انتخابی که زخمهای پیچیده ای مانند مواردی که چشم و گوش با آنها درگیر شده اند، استفاده میشود و باید از آن و آنتی ویروس به طور همزمان استفاده کرد.
فرد مبتلا به پارانوئید دائما به همسر خود شک دارد و رفتارهای خشونتآمیزی از خود بروز میدهد.
پارانویا زمانی تبدیل به توهم میشود که افکار و عقاید غیر منطقی در ذهن فرد ثابت شوند و هیچ چیز از جمله شواهد و ادله نتوانند فرد را متقاعد کند که آنچه که فکر میکند یا احساس میکند، درست نیست.[۱۲]
۱۰:۰۰ پماد ضد درد و نحوهی استفاده از آن؛ پاسخ به ۸ سوال مهم ۱۶ بهمن
۵ تفاوت روانشناس و روانپزشک + فایل صوتی (بروز رسانی ۱۴۰۲) آبان ۲۳, ۱۳۹۷
در صورت تمایل می توانید از مشاوره آنلاین متخصصین دکتر بهشتیان استفاده فرمایید. برای اطلاعات بیشتر بیانیهی رفع مسؤولیت دکتر بهشتیان را بخوانید.
واکسنهایی برای کمک به جلوگیری از زونا و درد طولانی مدت عصبی که بعضاً ایجاد میشود، موجود هستند. به هر روی، برای شناخت بیشتر این عارضه با رسا همراه باشید.
پارانوئید از نظر روانشناسی یک اختلال روانی است که موجب ایجاد حس بیاعتمادی و سوءظن بیدلیل به دیگران میشود. این افراد بهطور دائم به دیگران مشکوک هستند و بر این باور هستند که دیگران سعی در تحقیر، آسیب رساندن یا تهدید آنها دارند.
انتقال مستقیم زونا به فرد دیگری ممکن نیست. با این حال، فردی که هرگز آبلهمرغان نداشته است میتواند با ایا بیماری زونا پرهیز غذایی دارد تماس مستقیم با مایع موجود در تاول افرادی که در حال حاضر مبتلا به زونا هستند، به این ویروس مبتلا شود. اگر این اتفاق بیفتد، و فرد در برابر زونا واکسینه نباشد، ابتدا به آبلهمرغان مبتلا میشود و نه زونا.
آشنایی با بیماری مننژیت؛ اژدهای هفت سر بیماریهای عفونی
دریافت واکسن واریسلا در طول دوران کودکی میتواند هم از آبلهمرغان و هم از زونا جلوگیری کند. برای کسانی که در دوران کودکی واکسن دریافت نکردهاند، واکسن در دسترس است.
پزشک معمولا بیماری شینگلز را از طریق معاینهی بدنی و با ارزیابی ظاهر بثورات و تاولهای روی بدن تشخیص میدهد. با این حال، در بعضی موارد، از مایع داخل تاولها نمونهبرداری میکند و آن را برای بررسی وجود ویروس به آزمایشگاه میفرستد.
در موار نادر، ممکن است بیماری شینگلز با عارضه همراه باشد. این مشکل بهویژه در افرادی دیده میشود که سیستم ایمنی ضعیفی دارند. عوارض احتمالی عبارتند از: